Ajdovščina odustala od Fructala

Bez autora
Jul 27 2011

Općina Ajdovščina, u kojoj je sjedište Fructala, je digla ruke od zahtjeva za obaveznim vlasničkim udjelom u Fructalu. Gradonačelnik Ajdovščine, Marjan Poljšak je rekao da je općina odustala od zahtijevanog vlasničkog udjela u Fructalu i da za sada svoj pristanak da podrži prodaju Fructala srpskom Nectaru, uvjetuje samo očuvanjem postojećeg broja radnih mjesta u Fructalu. Njihov dodatni zahtjev da se očuva Fructalova proizvodnja u Ajdovščini i tako je već sadržan u kupoprodajnom ugovoru. Predstavnici općine su jučer, nakon što je potvrđeno da je Nektar potpisao kupoprodajni ugovor sa Pivovarnom Union i tako postao vlasnik 93,73 posto udjela u Fruktalu, rekli da su iznenađeni tom viješću, signalizirajući da se protive.

Ajdovščina odustala od FructalaOpćina Ajdovščina, u kojoj je sjedište Fructala, je digla ruke od zahtjeva za obaveznim vlasničkim udjelom u Fructalu.

Gradonačelnik Ajdovščine, Marjan Poljšak je rekao da je općina odustala od zahtijevanog vlasničkog udjela u Fructalu i da za sada svoj pristanak da podrži prodaju Fructala srpskom Nectaru, uvjetuje samo očuvanjem postojećeg broja radnih mjesta u Fructalu.

Njihov dodatni zahtjev da se očuva Fructalova proizvodnja u Ajdovščini i tako je već sadržan u kupoprodajnom ugovoru, naveo je Poljšak.

Predstavnici općine su jučer, nakon što je potvrđeno da je Nektar potpisao kupoprodajni ugovor sa Pivovarnom Union i tako postao vlasnik 93,73 posto udjela u Fruktalu, rekli da su iznenađeni tom viješću, signalizirajući da se protive.

Nakon što je jučer potvrđeno da je Fructal prodan Nectaru, općina je svoju podršku uvjetovala već ranije svojom idejom da će podržati prodaju ako novi vlasnik Fructala s općinom potpiše ugovor po kojem će joj prodati 25 plus jednu dionicu Fructala. Inače, ovaj broj dionica već predstavlja prag preuzimanja, odnosno po slovenskom zakonu onaj tko stekne toliko dionica mora objaviti ponudu za preuzimanje cijelog poduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik